На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Оподаткування спадщини

Після 5 серпня настав час прийняття спадщини у вигляді квартири. Як буде проводитись оподаткування з огляду на нові правила визначення вартості нерухомого майна? Чи буде дійсною оцінка, що виконана 20 липня?

Відповідно до ст. 174 Податкового кодексу України, якщо спадщину отримують члени сім’ї спадкодавця першого ступеня споріднення,  об’єкт спадщини оподатковується за нульовою ставкою. Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, та  діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення. Члени сім’ї спадкодавця другого ступеня споріднення, які отримують спадщину, мають сплатити податок на доходи фізичних осіб у розмірі 5 % від вартості успадкованого майна. 

З 01 серпня 2013 року відповідно  до Постанови Кабінету Міністрів України від 04 березня 2013 року «Деякі питання оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства» використовуються лише звіти про оцінку, що проведена згідно Порядку, затвердженого цією Постановою. Враховуючи положення даної Постанови,  статті 1218 Цивільного кодексу України, якою передбачено,  що до складу спадщини входять усі права та обов’язки,  що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини,  при видачі свідоцтва про право на спадщину, якщо спадкову справу відкрито до 31 липня 2013 року, можуть використовуватися звіти про оцінку, складені та подані нотаріусу і долучені до матеріалів спадкової справи до 31 липня 2013 року. Тому оцінка виконана 20 липня 2013 року та подана нотаріусу, який відкрив спадкову справу,  до 31 липня 2013 року є дійсною. 

Звертаємо Вашу увагу на те, що, якщо Ви отримуєте у нотаріуса свідоцтво про право на спадщину у 2013 році,  до 01 травня 2014 році Ви зобов’язані подати до податкового органу за місцем своєї реєстрації річну декларацію про майновий стан і доходи, а до 01 серпня 2014 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій Вами податковій декларації. 

Голова АО "Національна правова палата" Анна Самойленко 


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Налогообложение предназначено для того, чтобы способствовать равенству. Но сборы, которые превышают реальные общественные потребности, и, прежде всего, налоги, взимаемые по прогрессивной шкале, препятствуя накоплению частного капитала, несовместимы со свободой.
Сирил Н. Паркинсон

Відгуки і рекомендації
Надія Беженар
директор ТОВ «Аудиторська компанія "Українська консалтингова група»
Не секрет, що багато в чому успіх компанії залежить від партнерських відносин. Звертаючись за правовою допомогою до фахівців Національної правової палати, ми довіряємо не лише рішення свого питання, а, в першу чергу, покладаємося на професіоналізм, гнучкий підхід до наших побажань і відповідальність у роботі.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio