На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Як призначатимуть соцвиплати переселенцям ?

 Постановою від 8 червня 2016 року № 365 Кабінет Міністрів затвердив Порядок призначення (поновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Документ визначає механізм призначення (відновлення) переселенцям виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, всіх видів соціальної допомоги і компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, субсидій і пільг за рахунок коштів держбюджету та фондів загальнообов'язкового державного соцстраху.

Соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам призначаються та виплачуються структурними підрозділами з питань соцзахисту населення районних, районних у м.Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад, територіальними органами Пенсійного фонду, робочими органами Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, центрами зайнятості за місцем фактичного проживання / перебування переселенців, незалежно від факту реєстрації місця проживання / перебування.

Для призначення соціальних виплат переселенець подає відповідну заяву в орган, який здійснює соціальні виплати. До заяви додається копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеного особи і пред'являється оригінал такої довідки.

Структурний підрозділ з питань соцзахисту населення не пізніше наступного робочого дня після отримання заяви направляє запит про отримання електронного справи одержувача соціальної виплати в Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики. Центр протягом 5 робочих днів з дня отримання такого запиту надсилає електронне справу до структурного підрозділу з питань соцзахисту населення.

Для призначення соціальних виплат структурний підрозділ з питань соцзахисту населення за власною ініціативою або за зверненням органів, які здійснюють соціальні виплати, протягом 15 робочих днів з дня отримання відповідної заяви переселенця або з дня надходження звернення від органів, які здійснюють соцвиплати, проводить перевірку достовірності зазначеної в заяві інформації про фактичне місце проживання / перебування внутрішньо переміщеного особи.

За результатами перевірки структурним підрозділом з питань соцзахисту населення складається акт обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.

Структурний підрозділ з питань соцзахисту населення протягом 3 робочих днів з дня отримання електронного справи одержувача соціальної виплати вносить на розгляд комісій з питань призначення (поновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, утворених районними, районними у мм. Києві та Севастополі держадміністраціями, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі утворення) рад, подання про призначення або про відмову в призначенні відповідної соціальної виплати, до якого додається акт обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.

Комісія розглядає подання про призначення або про відмову в призначенні відповідної соціальної виплати протягом 5 робочих днів з дня отримання такого подання.

Рішення про призначення або відмову в призначенні соціальної виплати оприлюднюється на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики або інших органів, які здійснюють соцвиплати.

Таке рішення може бути оскаржене до суду.

Сайт "ЮРЛИГА"


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Видишь, как там судья издевается над глупым вором? Заставь перемениться местами. Раз, два, три. Где теперь судья, где вор?
Уильям Шекспир

Відгуки і рекомендації
Андрей Мизовец,
президент ассоциации «Газовые трейдеры Украины»
Национальная правовая палата - это профессионалы, за которыми стоят реальные успешные проекты.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio