На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Мін'юст ініціюватиме відміну судового збору для отримання свідоцтва про народження для українців на тимчасово окупованих територіях

Міністерство юстиції вже найближчим часом звернеться до Парламенту з ініціативою повністю відмінити судовий збір для громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях і звертаються до українських судів, щоб отримати свідоцтво про народження. Про це сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій 3 місяцям дії спрощеного порядку отримання відповідних документів, повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

"Враховуючи те, що цей порядок виправдав себе з точки зору практичного застосування і отримав позитивну рекомендацію ООН, ми прийняли рішення ініціювати перед українським Парламентом введення пільги щодо сплати судового збору. Міністерство юстиції вважає, що дана категорія справ є соціально чутливою і тому є всі підстави, щоб український Парламент звільнив таких громадян від сплати судового збору", - наголосив очільник Мін'юсту.

Він також поінформував присутніх, що Мін'юст продовжить запроваджувати аналогічні ініціативи і щодо інших актів цивільного стану.

"Ми зараз відпрацьовуємо механізм спрощеної реєстрації шлюбу для осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Ми хочемо забезпечити реєстрацію шлюбу таких громадян невідкладно за їхньою заявою до будь-якого РЦСу по всій території України", - зазначив Міністр юстиції.

Водночас він повідомив, що за  3 місяці дії спрощеного порядку отримання реєстрації громадянського стану для жителів тимчасово окупованих територій легальні українські документи отримали майже 6 тис. громадян. При цьому, в Україні немає жодного регіону, де б наші співвітчизники не скористалися такою можливістю.

За його словами, лідерами у видачі документів громадянам, які проживають на тимчасово окупованих територіях, є Донецька, Луганська, Херсонська та Запорізька області, а також місто Київ.

"Це красномовно доводить, що міфи, які розповсюджуються російською пропагандою, що люди, які проживають на тимчасово окупованих територіях погано ставляться до української держави і української влади не відповідає дійсності", - заявив очільник Мін'юсту.

Окрему увагу він звернув на те, що й міжнародна спільнота, передовсім організації, які здійснюють моніторинг порушення прав людини, дали позитивний висновок щодо запровадженого механізму видачі документів.

"Моніторингова комісія ООН щодо захисту прав людини проводила відповідний аудит даного механізму та практики застосування закону і дала позитивну рекомендацію, що українська держава виконує свої зобов'язання перед громадянами у видачі документів засвідчення факту народження і смерті", - наголосив Павло Петренко.

За словами заступника Міністра юстиції Сергія Петрухова, в попередньому звіті моніторинговою комісією ООН дійсно була інформація, яку преса інтерпретувала як вимогу ООН від України визнавати документи видані ЛНР та ДНР.

"Ми надали представникам ООН інформацію про порядок отримання українських свідоцтв про народження і смерть, показали ефективність і доступність цього порядку, а також повідомили про популярність даного порядку. У новому звіті моніторингова місія змінила свою пропозицію і не вимагає додного визнання документів, які видають нелегітимні органи влади - ЛНР та ДНР", - затвердив заступник Міністра юстиції.

Урядовий портал


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Судья - это говорящий закон, а закон - это немой судья.
Цицерон

Відгуки і рекомендації
Надія Беженар
директор ТОВ «Аудиторська компанія "Українська консалтингова група»
Не секрет, що багато в чому успіх компанії залежить від партнерських відносин. Звертаючись за правовою допомогою до фахівців Національної правової палати, ми довіряємо не лише рішення свого питання, а, в першу чергу, покладаємося на професіоналізм, гнучкий підхід до наших побажань і відповідальність у роботі.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio