На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









ДФС розповіла про сплату земельного податку під багатоповерхівкою

 Державна фіскальна служба в листі від 20 липня 2016 року № 15660/99-95-42-01-15 розповіла про сплату земельного податкуті орендної плати за землю державної або комунальної власності юрособою - платником єдиного податку, котра являється власником нежитлового приміщення, розташованого в багатоповерховому житловому будинку, у випадку передачі частини приміщення в оренду, якщо право на земельну ділянку під цією будівлею не оформлено на таку юридичну особу.

Роз'яснено, що земельні ділянки, на котрих розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, котрі здійснюють управління цими будинками.

Земельні ділянки, на котрих розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди і прибудинкова територія, що знаходиться у спільній сумісній власності власників квартир і нежитлових приміщень в будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласниками багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів.

Відповідно ст. ст. 269, 270 Податкового кодексу платниками земельного податку являються, в тому числі, власники земельних ділянок і землекористувачі, а об'єктами оподаткування являються земельні ділянки, що знаходяться у власності або користуванні.

Власник нежитлового приміщення (його частини) в багатоквартирному житловому будинку сплачується в бюджет податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорціональної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

У суб'єкта господарювання, котрий вибрав спрощену систему оподаткування (платник єдиного податку третьої групи), обов'язок сплачувати земельний податок або право на звільнення від його сплати настає з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Земельний податок за земельні ділянки, на котрих розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території, сплачує суб'єкт господарювання, що має право власності або користування на таку земельну земельну ділянку.

В той же час право користування земельною ділянкою може виникнути і на умовах оренди земельної ділянки державної та(або) комунальної власності. 

Орендна плата за земельну ділянку державної або комунальної власності сплачує орендар земельної ділянки (пп.14.1.136 п. 14.1 ст. 14 ПК).

Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку являється договір оренди такої земельної ділянки (п. 288.1 сю. 288 ПК).

звільнення від сплати орендної плати діючим законодавством не передбачено.

Тобто, платником орендної плати за землі державної або комунальної власності являється юридична соба, в тому числі платник єдиного податку третьої групи, що уклали з відповідним органом місцевого самоврядування або органом виконавчої влади договір оренди земельної ділянки.

Сайт "ЮРЛИГА"


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Всякий разумный человек наказывает не потому, что был совершен проступок, а для того, чтобы он не совершался впредь.
Сенека

Відгуки і рекомендації
Андрей Мизовец,
президент ассоциации «Газовые трейдеры Украины»
Национальная правовая палата - это профессионалы, за которыми стоят реальные успешные проекты.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio