На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Кабмін ввів НС в енергетиці

 Кабінет міністрів України на місяць ввів надзвичайний стан (НС) в енергетиці. Відповідне рішення було прийнято в ході позачергового засідання уряду вчора, 15 лютого, передає кореспондент РБК-Україна.

"Передбачається пункт, яким передбачається, що у виникненні нагальної потреби і диспропорції між споживанням і виробленням електричної енергії. Все таки ми будемо задіювати віялові відключення для того, щоб збалансувати вироблення і споживання електричної енергії", - заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик в ході засідання уряду.

За його словами, надзвичайні заходи передбачають визначення допустимого рівня зниження резерву енергогенеруючих потужностей.

Окрім того, важливим є пункт про розробку навантаження енергетичної системи України з урахуванням вимог ДП "Національна енергетична компанія "Укренерго".

Зокрема, надзвичайні заходи передбачають, що НЕК "Укренерго", виходячи з наявних запасів вугілля різних марок, повинен буде визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенеруючих потужностей, встановити ліміт за складом обладнання для кожного енергоблоку ТЕС. Це означає, що для економії вугілля, підприємства будуть працювати, використовуючи мінімальний склад устаткування. Крім того, оператору магістральних мереж належить встановити тимчасові обмеження щодо їх пропускної спроможності, а також визначити умови та обсяги міждержавних перетоків електроенергії.

Крім того, для НАЕК "Енергоатом" будуть встановлені спеціальні графіки роботи, які АЕС зобов'язані будуть дотримуватись, а також компанія повинна бути готова в будь-який момент розвантажити свої енергоблоки.

Так, в період НС атомні станції забезпечать енергопостачання в нічний час і до 70-80% покриють споживання днем. Решта покриють гідроелектростанції, посилиться навантаження на ТЕС, що працюють на газовому вугіллі. Також буде застосований графік аварійних відключень.

Очікується, що зазначені заходи сприятимуть тому, що споживання вугілля-антрациту скоротиться на 20%.

Нагадаємо, на засіданні у вівторок Кабмін не зміг ухвалити рішення про введення надзвичайного стану в енергетиці.

Антикризовий енергетичний штаб раніше рекомендував голові Міністерства енергетики Ігорю Насалику внести на розгляд Кабміну питання про введення надзвичайних заходів на ринку електроенергії.

Через блокаду поставок вугілля-антрациту із зони АТО, запасів якого українським теплогенеруючим підприємствам вистачить максимум на 40 днів, влада всерйоз розглядає можливість на місяць ввести надзвичайний стан в енергосекторі. У разі повної блокади поставок палива з Донбасу, державі доведеться купувати дорогий інмпортний антрацит.

Відзначимо, що через блокаду Донбасу в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості допускають використання електроенергії Росії.

РБК-УКРАЇНА


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Если закон один раз подмять, потом другой раз, потом мы этим законом начнем дырки в следствии затыкать, как нам будет удобно, то это уже не закон будет, а кистень!
Шарапов

Відгуки і рекомендації
Надія Беженар
директор ТОВ «Аудиторська компанія "Українська консалтингова група»
Не секрет, що багато в чому успіх компанії залежить від партнерських відносин. Звертаючись за правовою допомогою до фахівців Національної правової палати, ми довіряємо не лише рішення свого питання, а, в першу чергу, покладаємося на професіоналізм, гнучкий підхід до наших побажань і відповідальність у роботі.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio