На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Витрати на утримання орендованого складу для зберігання вилучених митницею предметів можна стягнути з митниці

 Діючим законодавством передбачено безоплатне забезпечення (надання в тимчасове користування) органів доходів і зборів службовими та  побутовими приміщеннями, засобами та каналами зв'язку для виконання митних формальностій. В той же час не передбачено покладання витрат з утримання такого майна на балансоутримувача або на особу, з котрою митні органи уклали договір оренди або зберігання.

Зі змісту ч.1 ст. 551, ч.1 ст.519, ст.520 Митного кодексу вбачається, що товари - безпосередньо предмети порушення митних правил та відповідні документи, необхідні в якості доказів у справі про порушення митних правил можуть тимчасово вилучатись. Витрати у справі про порушення митних правил складаються, зокрема, з витрат на зберігання товарів, транспортних засобів, вказаних в п.3 ст.461 Митного кодексу. Витрати у справі про порушення митних правил відшкодовуються особою, у відношенні котрої винесено постанову про накладення адміністративного стягнення. Порядок відшкодування витрат у справі про порушення митних правил, вирахування сум, належних відшкодуванню, а також порядок розпорядження отриманими коштами встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної податкової та митної політики.

Наказом Минфіну від 15 червня 2012 року №731 затверджений Порядок вирахування сум витрат у справах про порушення митних правил та їх відшкодування, відповідно якому витрати на зберігання товарів, транспортних засобів, тимчасово вилучених у справі про порушення митних правил та розміщеня на  складах, котрі використовуються митними органами за договорами оренди або зберігання, вираховуються на підставі калькуляції витрат на добу зберігання на відповідних складах відповідно договору з дня фактичного розміщення об'єктів на цих складах.

Така позиція викладена Верховним Судом України в постанові від 22 березня 2017 року по справі №3-1381гс16 за позовом ДП "Ізмаїльський морський торговельний порт" до Одесської митниці ДФС про стягнення заборгованості, що виникла на підставі договору про відшкодування витрат на утримання орендованого відповідачем майна.

Верховний Суд визнав обгрунтованим висновок касаційного суду про наявність підстав для стягнення з Одеської митниці ДФС на користь ДП понесених витрат на утримання орендованого нерухомого майна - складу для зберігання затриманих предметів за протоколом про порушення митних правил.

Сайт "ЮРЛИГА"


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Законы бесполезны как для хороших людей так и для дурных: первые не нуждаются в законах, вторые от них не становятся лучше.
Демокрит

Відгуки і рекомендації
Андрей Мизовец,
президент ассоциации «Газовые трейдеры Украины»
Национальная правовая палата - это профессионалы, за которыми стоят реальные успешные проекты.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio