На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Законопроект про Конститутційний Суд відхилено

 Парламент цілий день розглядав поправки до законопроекту №5336-1 "Про Конситуційний Суд України" (всього - 910).

Практично всі поправки не отримали достатньої кількості голосів народних депутатів. Правки стосувались, зокрема, залучення спеціалістів до процесу, судового збору, порядку конкурсного відбору, додаткових виплат та надбавок, пенсій суддів, додаткової відпустки, службового транспорту та житла і т.д.

Так, як пояснив голова  профільного Комітету Руслан Князевич, надання службових квартир суддям дозволить не сплачувати оренду житла та виїзд. Депутати внесли 8 правок, що скасовують норму, схвалену Комітетом про службове житло. В підсумку, в Законі норма першого читання про виплату компенсації за найм належно обладнаного житла за місцезнаходженням суду, витрати, пов'язані з переїздом, використання особистого автотранспорту для службових потреб за рахунок бюджетного фінансування Суду.

Критику викликала і норма про визначення порядку роботи Суду регламентом (процедура не прописана в Законі). Депутати прибрали бланкетну норму, але при цьому звя'язані норми залишились в тілі акту. 

Були обмежені гарантії недоторканності суддів, що за словами Р. Князевича, протирічить Конституції.

Посадовий оклад суддів встановили в розмірі 75 прожиткових мінімумів (замість пропонованого Комітетом розміру посадового окладу судді Верховного Суду з коефіцієнтом 1,5).

Правки обговорювались до ранку. Декілька разів звучали пропозиції провести рейтингове голосування для перевірки кворуму. Після 16:00 в голосуванні приймало участь все менше і менше депутатів - правки не набирали необхідної кількості голосів. Одну з поправок №666 (про відвід судді) спікер Андрій Парубій не поставив на голосування, відмітивши її "погану назву".

Депутати не змогли зменшити граничний строк втрати чинності визнаного неконституційним акта. Відповідно нормі в редакції Комітету такий строк не може перевищувати одного року з дня прийняття рішення.

Не вистачило голосів для поправки Комітету, котра виключала б створення додаткового реєстру "еталонних" редакцій законів.

Р. Князевич відмітив, що 84 подані конституційні скарги повернуть заявникам, тому Комітет запропонував передбачити право повторного подання скарги - поправка не була підтверджена.

За підсумками голосування склалась ситуація, в котрій одна поправка суперечить іншій. Після винесення окремих контроверсійних правок на повторне голосування ні одна з них не була схвалена. 

За прйняття Закону "Про Конституційний Суд України" (проект № 5336-1) в другому читанні і в цілому проголосував 171 депутат (рішення не було прийнято).

Також не вистачило 3 голоси за направлення в Комітет для підготовки до повторного другого читання (проголосувало 223 депутати - рішення не прийнято).

Таким чином, законопроект про Конституційний Суд був відхилений.

Нагадаємо, законопроект був прийнято за основу 9 лютого 2017 року.

Сайт "ЮРЛИГА"


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Законы бесполезны как для хороших людей так и для дурных: первые не нуждаются в законах, вторые от них не становятся лучше.
Демокрит

Відгуки і рекомендації
"Перша торф'яна компанія"
«Национальная правовая палата» - это та команда профессионалов, с которой чувствуешь безопасность и поддержку при реализации любого нового бизнес-проекта.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio