На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Рада легалізувала роботу приватних детективів

 Верховна Рада України ухвалила закон "Про приватну детективну (розшукову) діяльність" (№3726). Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосував 261 народний депутат із 344, зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначається у пояснювальній записці, за неофіційними даними, зараз в усіх регіонах України працює декілька тисяч приватних детективів та приватних детективних агентств. Закон дозволить легалізувати діяльність цього виду діяльності і вивести її з тіні, поставивши під належний контроль держави.

Законом встановлюється, що суб'єкти приватної детективної (розшукової) діяльності здійснюють детективну діяльність на сій території України, якщо інше не передбачено міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою, або законодавством іноземної держави.

Суб'єктами приватної детективної діяльності, відповідно до цього закону, є приватний детектив та об'єднання приватних детективів. Вони на платній договірній основі надають детективні послуги клієнтам з метою захисту їхніх законних прав та інтересів.

Водночас суб'єкти приватної детективної діяльності не мають права здійснювати оперативно-розшукові заходи, віднесені законом до виключної компетенції оперативних підрозділів.

Приватним детективом може бути громадянин України який досягнув 21 року, володіє державною мовою, має вищу юридичну освіту або стаж роботи в оперативних підрозділах чи органах досудового розслідування не менше трьох років, пройшов відповідне навчання з метою здійснення приватної детективної (розшукової) діяльності та отримав у встановленому законом порядку свідоцтво про право на заняття приватною детективною діяльністю.

Приватний детектив не може бути службовою чи посадовою особою органів державної влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних чи судових органів.

Свідоцтво про право на заняття приватною детективною діяльністю видається територіальними органами національної поліції з урахуванням вимог, встановлених цим законом. 

Нацполіція забезпечує ведення Єдиного реєстру суб'єктів приватної детективної (розшукової) діяльності з метою збирання, зберігання та надання достовірної інформації про чисельність і їх персональний склад, які, відповідно до цього закону, набули права на зайняття приватною детективною діяльністю в Україні, про обрані суб'єктами приватної детективної діяльності організацій форми діяльності.

Контроль за дотриманням суб'єктами приватної детективної діяльності вимог законодавства здійснює Національна поліція через свої територіальні органи. Закон набирає чинності через 6 місяців з дня його опублікування.

Інформаційне агентство УНІАН 


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Кто не совершает несправедливости - почтенен. Но более чем вдвойне достоит почета тот, кто и другим не позволяет совершать несправедливостей.
Платон

Відгуки і рекомендації
"Перша торф'яна компанія"
«Национальная правовая палата» - это та команда профессионалов, с которой чувствуешь безопасность и поддержку при реализации любого нового бизнес-проекта.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio