Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?

Питання: Скажіть, будь ласка, чи потрібно міняти водійські права, які були видані на дівоче прізвище, після заміжжя і заміни прізвища? Або старі права можуть бути дійсні за надання копії свідоцтва і шлюб? Які законодавчі акти регулюють дане питання?

Консультує Надія Рибальченко, юрисконсульт Національної правової палати:

Дане питання врегульоване Положенням про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. (Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340).

 Обмін посвідчення водія у зв'язку із зміною особистих даних власника (прізвище, ім'я та по батькові) проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну.

Особи, які керують транспортним засобом (коли це підтверджено відповідними документами), обмінюють посвідчення водія без здачі іспитів.

Особам, які протягом останніх 12 місяців не керували транспортними засобами, обмін посвідчень водія проводиться після складання теоретичного і практичного іспитів без обов'язкової додаткової їх навчання в закладі з підготовки водіїв.

Обмін посвідчення водія проводиться незалежно від зареєстрованого місця проживання особи за умови надання картки водія або довідки з реєстраційно-екзаменаційного підрозділу про підтвердження факту видачі посвідчення водія та довідки про те, що особа не було позбавлено права на керування транспортним засобом, виданої підрозділом Державтоінспекції за зареєстрованим місцем проживання. Довідка про те, що особа не було позбавлено права на керування транспортним засобом, дійсна протягом одного місяця з дня її видачі.


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/1160/2126.html

 - .  Rambler's Top100