Держслужбовців пропонується штрафувати за використання офшорів

Народні депутати продовжують вносити законодавчі ініціативи щодо деофшоризацію. Так, в парламенті депутатами від РПЛ зареєстрований законопроект № 4694 про внесення змін до статті 212 Кримінального кодексу.

Метою даного законопроекту є запобігання використання з метою ухилення від оподаткування офшорних компаній податковими резидентами України, а саме, державними службовцями.

Так, пропонується доповнити ст. 212 КК новою частиною, згідно з якою умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), вчинене особою, яка підпадає під дію Закону «Про державну службу» і зобов'язана їх сплачувати, вчинене з використанням офшорних податкових юрисдикцій (офшорних компаній) або офшорних зон , якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах, - карається штрафом від 15 000 до 25 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

При цьому під офшорною податковою юрисдикцією слід розуміти іноземну податкову юрисдикцію, де відсутнє оподаткування, або присутнє номінальне (в тому числі за фіксованим розміром) оподаткування доходів як компанії, яка підконтрольна податковому резиденту України або пов'язана з ним, так і доходів податкового резидента України - кінцевого бенефіціарного власника такої компанії або бенефіціара за окремою угодою, стороною якої є така компанія; відсутня або недостатньо ефективний обмін податковою інформацією між компетентними органами іноземної податкової юрисдикції і компетентними органами України.

А під офшорною зоною слід розуміти частину суверенної території іноземної держави, яка не підпадає під визначення офшорної країни, і на території якої дозволяється створення офшорних компаній, або дана зона підпадає під визначення низькоподатковій (безподаткової).

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3575.html

 - .  Rambler's Top100