Планується уповноважити ПФУ призначати пенсії за особливі заслуги всім категоріям

 Комітет ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує прийняти за основу урядовий законопроект № 4556 про внесення змін до Закону "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (відносно повноважень ПФУ).

Пропонується встановити, що пенсії за особливі заслуги незалежно від категорії осіб встановлюються Пенсійним фондом України.

Також пропонується встановити, що розмір надбавки визначається відповідно до Схеми визначення розмірів надбавок в залежності від наявних заслуг перед Україною, затвердженою Мінсоцполітики (до 2012 року схема затверджувалась Комісією при Кабміні, котра ліквідована).

У випадку, якщо особа одночасно має право на надбавки, вказані в декількох пунктах статті Закону про пенсії за особливі заслуги, назначається надбавка, котра більша в максимальному розмірі.

Відповідно діючій редакції Закону пенсії за особливі заслуги встановлюються:

- Героям України, Героям Радянського Союзу, Героям Соціалістичної Праці, видатним спортсменам - переможцям Олімпійських та Паралімпійських ігор - Пенсійним фондом;

- іншим категоріям осіб (ветеранам війни, нагородженим за бойові дії орденом чи медаллю; матерям, котрі народили п'ятьох і більше дітей та виховують їх до 6-річного віку, і т.д.) - органом виконавчої влади АР Крим у сфері пенсійного забезпечення, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3603.html

 - .  Rambler's Top100