Надання статусу учасника бойових дій особам, які залучаються до проведення АТО буде врегульовано

 Про це вчора, 8 червня, під час брифінгу для представників ЗМІ повідомив начальник відділу сціальної політики Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Сергій Кучеренко.

Він повідомив, що на виконання доручення Прем'єр-міністра України, з метою унеможливлення отримання статусу учасника бойових дій особам, які не брали участі у бойових діях та вдосконалення критеріїв його встановлення і Порядку надання розроблено проект Постанови. Змінами до Порядку передбачається надавати статус учасника бойових дій особам у разі залучення їх до проведення АТО на строк не менше ніж 30 календарних днів, у тому числі за сукупністю днів перебування в рацонах її проведення.

- Зазначений строк - 30 днів, не застосовуватиметься до осіб, які брали участь у виконанні бойових або службових завдань, в умовах безпосереднього зіткнення, вогневого контакту з противником, проведенні розвідувальних заходів та у разі отримання особами поранення, контузії, каліцтва, що унеможливило подальше виконання ними відповідних завдань, - повідомив Сергій Кучеренко.

За його словами передбачається розширити повноваження відповідних комісій з ненадання або позбавлення статусу учасника бойових дій військовослужбовців у разі вчинення ними військового адміністративного правопорушення, а інших осіб (працівників, осіб рядового і начальницького складу, осіб зі складу добровольчих формувань) - за вживання спиртних напоїв або перебуванння в нетверезому стані тощо в період участі в АТО.

Планується поширити його дію на осіб рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення АТО Державної фіскальної служби.

Також цей проект Постанови внесено на розгляд Уряду.

Міноборони України


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3605.html

 - .  Rambler's Top100