Запропоновано повернути паперове свідоцтво про право власності на нерухомість

 Народний депутат Андрій Лопушанський (БПП) зареєстрував у Верховній Раді законопроект №4768 про внесення змін до Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" відносно оформлення права власності на нерухоме майно.

Законопроектом пропонується за бажанням власника нового нерухомого майна надати свідоцтво про право власності на нерухоме майно на бланку суворої звутності, з підписом та мокрою печаткою. 

відповідні зміни передбачено внести в статті 10, 18, 21, 27 Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" і доповнити нормативний акт новими статтями 26-1 та 26-2 по формуванню та видачі свідоцтва про право власності на нерухоме майно.

Нагадаємо, що у зв'язку з прийняттям 26 листопада 2015 року даного Закону в новій редакції було ліквідовано порядок видачі свідоцтв про право власності на нерухоме майно, котрі друкувались на бланках. На даний час при оформленні права власності на нове майно не передбачається видача свідоцтва про право власності. Після проведення держреєстрації права власності на нерухоме майно заявник отримує листок формату А4, на кортому друкується інформація з Держреєстру речових прав на нерухоме майно без використання спеціальних бланків, поставлення підпису та печатки держреєстратора. На думку автора проекту, такий підхід фактично виключає захист прав власника у випадку зникнення відповідної інформації та/або відсутності доступу до Держреєстру прав власності.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3608.html

 - .  Rambler's Top100