Появу приватних виконавців можуть заморозити на 5 років

 Не вводити інститут приватних виконавців пропонується в проекті "Про внесення змін до розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших  органів" (щодо уточнення дати набрання чинності)" (№5056).

Як зазначили в парламені, нові правила виконання судових рішень було запроваджено без жодних економічних і соціальних обгрунтувань та без відповідних досліджень.

"Розв'язання проблеми примусового виконання рішень в Україні має розпочатися з оцінки стану ефйективності роботи системи державної виконавчої служби, виявлення та аналізу позитивних та негативних аспектів, установлення передумов та чинників, що сприяють зниженню ефективності цих державних органів", - йдеться у пояснювальній записці до проекту.

Крім цього, на думку розробників акта, держава повинна сама гарантувати обов'язковість виконання судових рішень, у тому числі за допомогою заходів примусу, а делегування таких функцій держави приватним особам необгрунтоване.

Водночас у проекті не пропонуються якісь конкретні зміни. Єдина правка, передбачена ініціативою, - відстрочення набрання чинності "виконавчим" законом на 5 років. Цей час, очевидно, і заплановано використати на підготовку наступних новацій.

Закон і Бізнес


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3704.html

 - .  Rambler's Top100