Стажування для майбутніх адвокатів запропоновано зробити безоплатним

 В парламенті зареєстрований законопроект №5359 "Про внесення змін в Закон України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" відносно створення рівних можливостей для отримання особою свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю і недопущення дискримінації за майновою ознакою".

Ініціатори проекту (нардепи від БПП, НФ, Відродження) вважають, що існуюча ситуація з надмірною оплатою за проходження стажування для отримання особою свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю протирічить вимогам міжнародних актів, а також Конституції України, оскільки дискримінує за ознакою майнового положення, а також обмежує можливості людини у виборі професії та виду трудової діяльності.

Законопроектом пропонується встановити, що стажування являється безоплатним, і плата за організацію і проходження стажування органами адвокатського самоврядування не стягується.

Разом з тим, окремо може встановлюватись винагорода за керівництво стажуванням - за домовленістю між стажером адвоката і адвокатом-керівником стажування, але не більше 3 мінімальних заробітних плат.

Крім того, пропонується встановити, що Рада адвокатів України може встановити плату за складання кваліфікаційного іспиту, але не більше 2 мінімальних зарплат.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3743.html

 - .  Rambler's Top100