Змінюються правила придбання акцій АТ

 Відносини в акціонерних товариствах врегулюють по новому.

Планується ввести механізм рахунку умовного зберігання (ескроу), котрий надасть можливість удосконалити розрахунки за придбані акції.

НКЦПФР буде надано право контролю за виконанням учасниками ринку вимог спеціальних процедур, втановлених статтями 65- 65 3 Закону "Про акціонерні товариства", і право застосовувати заходи впливу до учасників, котрі не виконують вказане.

Необхідно буде розкривати інформацію про изміни власників акцій, котрим належить 5 і більше відсотків простих акцій публічного АТ, про придбання особою пакету акцій в розмірі 50 і більше відсотків або 75 і більше відсотків, або 95 і більше відсотків АТ, а також інформацію про таких власників акцій.

По новому буде врегульовано механізм придбання акцій приватного АТ внаслідок придбання контрольного пакету акцій. Регулюється:

- придбання акцій публічного АТ за результатами придбання контрольного пакету акцій або значного контрольного пакету акцій;
- обов'язковий продаж простих акцій акціонерами на вимогу особи (осіб, що діють спільно), яка являється власником 95 і більше відсотків простих акцій;
- обов'язкове придбання особою (особами, що діють спільно), яка являється власником 95 і більше відсотків простих акцій АТ акцій на вимогу акціонерів;
- наслідки недотримання вимог з виконання обов'язків власником контрольного пакету акцій або значного контрольного пакету акцій або пакету акцій в розмірі 95 і більше відсотків акцій товариства;
- особливості придбання контрольного і домінуючого контрольного пакету акцій в приватних АТ і т.д.

Крім того, передбачено внесення змін в ряд законів з метою комплексного врегулювання механізмів придбання акцій товариства за результатами придбаного контрольного, значного або домінуючого пакету.

Законопроект №2302а-д відносно підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах прийнято за основу на вечірньому засіданні 17 січня.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3768.html

 - .  Rambler's Top100