Ознайомлення з матеріалами справи не зараховується в строк досудового розслідування

 Із сьогоднішнього дня в строки проведення досудового розслідування не буде включатись час на ознайомлення з матеріалами справи сторонами в порядку ст.290 КПК.

Також передбачається визначення загального строку досудового розслідування при об'єднання декількох кримінальних проваджень в одне:

- якщо досудове розслідування здійснювалось одночасно - шляхом поглинання меньшого строку більшим;
- якщо досудове розслідування зійснювалось в різний період часу - шляхом складання строків.

Крім того, конкретизований момент призупинення досудового розслідування в разі приховування підозрюваного від органів слідства - слідство призупиняється з моменту оголошення підозрюваного у розшук. При цьому тепер можна оголосити підозрюваного в розшук не тільки у випадку неможливості встановлення його місця знаходження, але і у випадку, якщо він перебуває за межами країни і не являється за викликом слідчого без поважних причин.

Змінені правила здійснення кримінального провадження на підставі угод. Так, угода про визнання вини може бути укладеною підозрюваним в особливо тяжких злочинах, скоєних групою осіб або злочинною організацією, якщо він повідомив про злочинні діяння інших учасників групи. При цьому угода про визнання вини може бути укладеною і у випадку наявності в кримінальному провадженні постраждалих, якщо вони надали письмову угоду на її укладення.

Закон №1950-VIII "Про внесення змін в Кримінальний процесуальний кодекс України відносно удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження" набрав чинності сьогодні 14 квітня.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3828.html

 - .  Rambler's Top100