Учасники АТО зможуть безкоштовно консультуватись у нотаріусів

 Державні нотаріуси, крім здійснення нотаріальних дій, можуть також надавати правову допомогу.

Надання правової допомоги включає роз'яснення з питань діючого законодавства, консультації правового характеру, усні та письмові довідки по законодавству, складання заяв, проектів угод та інших документів, а також консультацій і послуг з нарахування доходів при  продажу рухомого майна.

Вартість правової допомоги залежить від фактичних витрат на забезпечення якісного та термінового обслуговування громадян, підприємств, організацій та установ.

При цьому деякі категорії громадян звільнені від спати таких послуг нотаріуса. Зокрема безоплатно нотаріуси консультують:

- інвалідів Великої Вітчизняної війни;
- інвалідів І та ІІ груп;
- громадян (з питань відносно призначення та отримання державної допомоги і пенсії);
- фонди підтримки індивідуального житлового будівництва у селі (при засвідченні договорів іпотеки).

Тепер від сплати правової допомоги нотаріусів також звільнені учасники бойових дій, які безпосередньо приймали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

Крім того, визначено на що підуть, виручені нотаріусом за надання правової допомоги:

- на покриття витрат, пов'язаних з організацією надання правової допомоги та послуг технічного характеру, в тому числі на оплату праці додатково залучених робітників;
- на щомісячне прреміювання завідуючих державними нотаріальними конторами та державними нотаріальними архівами, державних нотаріусів.

Зміни в Примірне положення про порядок надання державними нотаріусами додаткових послуг правового характеру, не пов'язаних зі здійсненням дотаріальних дій, а також послуг технічного характеру внесені наказом Мін'юсту від 10 серпня 2017 року №983/30851, котрий набере чинності з моменту опублікування.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3875.html

 - .  Rambler's Top100