25 травня 2018 року набрав чинності регламент (ЄС) 2016/679 (GDPR - General Data Protection Regulation)

 Цей Регламент захищає фундаментальні права і свободи фізичних осіб, зокрема їх право на захист персональних даних, а також встановлює нові вимоги щодо захисту персональних даних, які є обов'язковими для застосування у всіх державах-членах ЄС, йдеться на сайті ombudsman.gov.ua.

Так, всі установи, організації, компанії тощо держав-членів ЄС здійснюватимуть свою діяльність щодо обробки персональних даних осіб у відповідності з Регламентом, незалежно від їх громадянства чи місця проживання.

Застосування Регламенту не обмежується лише межами Європейського Союзу. Незважаючи на те, що Регламент не є частиною українського законодавства, його положення, у деяких випадках, можуть бути обов’язковими для українських компаній.

Статтею 3 Регламенту передбачено його застосування до обробки персональних даних суб’єктів даних, які перебувають у ЄС, володільцем або розпорядником, який має осідок поза межами Союзу, якщо обробка персональних даних пов’язана з:

постачанням товарів чи наданням послуг суб’єктам персональних даних, які перебувають у ЄС;

моніторингом поведінки суб’єктів персональних даних, якщо така поведінка має місце у межах ЄС.

Переклад Регламенту (ЄС) 2016/679 на українську мову затверджено Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України та розміщено за посиланням: https://eu-ua.org/sites/default/files/inline/files/es-2016679.pdf.

В Україні обробка персональних даних здійснюється відповідно              до Закону України «Про захист персональних даних»http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2297-17.

Протокол
юридичний інтернет-ресурс

Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3956.html

 - .  Rambler's Top100