ВПЕРШЕ: Конституційний Суд України видав забезпечувальний наказ

 Конституційний Суд України наголошує, що суб'єкт права на конституційну скаргу звернувся до Суду з клопотанням видати забезпечувальний наказ з метою запобігання незворотнім наслідкам, що можуть настати у зв'язку з виконанням остаточного судового рішення у його справі. Автор клопотання стверджує, що у разі виконання остаточного судового рішення, яким звернено стягнення на його квартиру, він та його родина фактично опиняться "на вулиці без житла та без коштів".

Відповідно до статті 78 Закону України "Про Конституційний Суд" при розгляді конституційної скарги Велика палата Конституційного Суду, у виняткових випадках, з власної ініціативи може вжити заходів щодо забезпечення конституційної скарги, видавши забезпечувальний наказ, який є виконавчим документом (частина перша); підставою для забезпечення конституційної скарги є необхідність запобігти незворотнім наслідкам, що можуть настати у зв'язку з виконанням остаточного судового рішення (частина друга).

Конституційний Суд наказує вжити заходів щодо забезпечення конституційної скарги Дерменжи А.В.

"З метою запобігання незворотнім наслідкам,що можуть настати у зв'язку з виконанням остаточного судового рішення у справі Дерменжи А.В., та з огляду на винятковість випадку, що розглядається, Конституційний Суд України вважає за необхідне вжити заходів щодо забезпечення конституційної скарги Дерменжи А.В. шляхом видання забезпечувального наказу", - підкреслюється у виконавчому документі.

Забезпечувальний наказ встановлює заборону на здійснення звернення стягнення на предмет іпотеки-квартиру, що належить Дерменжи А.В. Виконання забезпечувального наказу Конституційним Судом України покладається на Міністерство юстиції України в особі Міністра юстиції України. 

Забезпечувальний наказ втрачає чинність з дня ухвалення Конституційним Судом України рішення або постановлення ним ухвали про закриття конституційного провадження у цій справі. 

Забезпечувальний наказ направлено до Міністерства юстиції України та суб'єкту права на конституційну скаргу.

Протокол
юридичний інтернет-ресурс


Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/3996.html

 - .  Rambler's Top100