Національний банк роз'яснив механізм розкриття структури власності в небанківському фінсекторі

 Національний Банк України розробив і впроваджує роз'яснення механізмів розкриття структури власності небанківськими фінансовими компаніями за допомогою спеціальної інтернет-сторінки.

На вищевказаної веб-сторінці насамперед відображена інформація про необхідні етапах розкриття структури власності компаніями небанківського фінансового сектора відповідно до вимог регулятора.

Крім того, НБУ представив зразки документів, необхідних для заповнення, а також розкрив схеми, користуючись якими при формуванні структури власності, небанківська фінансова компанія буде вважатися такою, що порушує законодавство.

Починаючи з травня 2021 року на вищезгаданій інтернет-сторінці в режимі онлайн (з постійним оновленням даних) буде вказуватися інформація про небанківських фінансових компаніях, які вже розкрили структуру власності шляхом подачі відповідного пакету документів на розгляд Національного Банку України.

За словами Олега Бевза, Директора Департаменту ліцензування НБУ, аналогічна робота по розкриттю структури власності банків проводилася протягом 2014-2016 років, і проводилася досить успішно. НБУ сподівається, що в небанківському фінансовому секторі ситуація буде аналогічною.

Усі зацікавлені особи мають можливість в режимі онлайн ознайомитися зі зразками заповнення документів, необхідних для розкриття структури власності.

Судово-юридична газета



Адрес этой страницы: http://www.npp.com.ua/news/4047.html

 - .  Rambler's Top100